Στο ΣτΕ οι γιατροί για διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

6429914BBAA572B83B7E1799FF4F63ADΟ Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε να προσβάλλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας τις εφαρμοστικές διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, οι οποίες θα αφορούν το Ταμείο των Υγειονομικών. Επίσης, σε συνεργασία με τους άλλους υγειονομικούς Φορείς θα εξετάσει τη δυνατότητα δημιουργίας επαγγελματικού ταμείου, με πυρήνα τον Τομέα Πρόνοιας και της Στέγης Υγειονομικών.

Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΠΙΣ την περασμένη Παρασκευή. Ο πρόεδρος Μιχάλης Βλασταράκος επανέλαβε την αντίθεση του ΠΙΣ στον νέο νόμο για το ασφαλιστικό, το οποίο «έχει φορολογικό χαρακτήρα» όπως υπογράμμισε.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Βλασταράκος ενημέρωσε το ΔΣ ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία οφείλουν στον ΕΟΠΥΥ 2,3 δισ. ευρώ, από εισφορές ασθένειας. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΠΙΣ προς τους παρόχους, ανέρχονται στο 1,7 δισ. ευρώ.

«Εάν τα Ασφαλιστικά Ταμεία είχαν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των οφειλομένων ποσών προς τους παρόχους υπηρεσιών υγείας» εξήγησε ο πρόεδρος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα