Στο Μεσολόγγι σήμερα για την επέτειο της Εξόδου ο Π.Παυλόπουλος

Κορυφώνονται σήμερα στο Μεσολόγγι, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, για την 192η επέτειο εξόδου της Ηρωικής Φρουράς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρχικά θα παραστεί στη δοξολογία που θα τελεστεί στη μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την παρέλαση.

Το πρόγραμμα

11.00 Έναρξη παρέλασης

12.40 Πέρας παρέλασης

12.45 Εκκίνηση πομπής για τον Κήπο των Ηρώων.

13.00 Άφιξη στον Κήπο των Ηρώων

– Τρισάγιο στους Αθανάτους Νεκρούς

– Κατάθεση Στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Τύμβο των Ηρώων. Απόδοση Τιμών.

– Εκφώνηση Πανηγυρικού από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νικόλαο Παππά.

– Μοιρολόι «Να ζει το Μεσολόγγι» με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Πνευματικού, Κοινωνικού, Αθλητικού Κέντρου του Δήμου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

14.00 Μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ.

Γεύμα παρατιθέμενο προς τιμήν της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Νικόλαο Καραπάνο.

15.00 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Αθήνα.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσωπεί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος με αφορμή τη σημερινή επέτειο δήλωσε ότι «η έξοδος των ελεύθερων πολιορκημένων είναι ένα μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα απέναντι σε κάθε καταπίεση, σε κάθε τυραννία, ένα μήνυμα αυτοθυσίας, με στόχο την ελευθερία και τη χειραφέτηση του ανθρώπου».

«Ο λαός μας», συνέχισε ο Νίκος Παππάς, «ξαναγεννήθηκε μέσα από την αντίσταση στην καταπίεση και στην τυραννία, γι΄ αυτό είναι ένα μήνυμα απαράγραπτο, ένα μήνυμα που δεν θα σβήσει μέσα στους αιώνες.»

Όσον αφορά στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι «εργαζόμαστε συστηματικά για αυτό και πιστεύω ότι θα τα καταφ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα