Στο κόκκινο η πλειοψηφία των ευρωαγορών

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, παίρνοντας τη σκυτάλη των αρνητικών επιδόσεων που κατέγραψε τις τελευταίες μέρες η Wall Street.

Συγκεκριμένα, η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που δημοσιεύτηκε χτες στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν πιο «επιθετικά» σε αυξήσεις επιτοκίων λόγω της ισχυρής κατάστασης της αμερικάνικης οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,08% με τους περισσότερους κλάδους να κλείνουν σε αρνητικό έδαφος.

Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες ο γερμανικός DAX υποχώρησε 0,11% ή 14 μονάδες στις 12.456 μονάδες και ο βρετανικός FTSE υποχώρησε κατά 0,43% ή 31 μονάδες, για να ολοκληρώσει στις 7.250 μονάδες. Στη Γαλλία, ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,18% και ολοκλήρωσε στις 5.311 μονάδες.

Παράλληλα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επενδυτών και αναλυτών βρίσκονται τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων εταιρειών που συνεχίζουν να δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα και είναι ικανά να επηρεάσουν τα ταμπλό.

Η μετοχή της Barclays ενισχύθηκε 4% παρά το γεγονός ότι η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές ύψους 1,92 δισ. λιρών για το 2017.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα