Στο Κουβέιτ η Μογκερίνι για να αναζητήσει λύση στη διπλωματική κρίση με το Κατάρ

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι θα βρεθεί σήμερα το Κουβέιτ στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίλυση της διπλωματικής κρίσης μεταξύ του Κατάρ και τεσσάρων αραβικών χωρών που το κατηγορούν ότι στηρίζει την τρομοκρατία.

Η Μογκερίνι είχε προαναγγείλει αυτήν την επίσκεψη στο Κουβέιτ, μια χώρα που έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στην κρίση, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα, μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις αρχές Ιουνίου η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις και την επικοινωνία τους με το Κατάρ. Οι τέσσερις χώρες κατηγόρησαν το εμιράτο ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις τους.

Το Κουβέιτ, που μεσολαβεί για την επίλυση της κρίσης, παρέδωσε στην Ντόχα το τελεσίγραφο των τεσσάρων αραβικών χωρών όμως το Κατάρ αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τα 13 αιτήματα που του έθεσαν. Μεταξύ άλλων, του ζητήθηκε να διακόψει τις σχέσεις του με το Ιράν, να κλείσει την τουρκική στρατιωτική βάση στο έδαφός του, να σταματήσει να στηρίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και να κλείσει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

 

πηγή  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα