Στο κατώφλι του NATO μετέφερε πυρηνικά ο Πούτιν

Η Ρωσία αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τέσσερις στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε στρατηγικό χώρο που βρίσκεται στο κατώφλι του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν από το CNN.

Η αυξημένη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα εντοπίστηκε στο Καλίνινγκραντ, ένα αποσυνδεδεμένο από την ηπειρωτική Ρωσία, έδαφος που βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, αλλά είναι εμφανές πλέον ότι οι δραστηριότητες της Ρωσικής «Αρκούδας» στην περιοχή φαίνεται ότι έχει επεκταθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες.

Οι Ρώσοι πραγματοποιούν σημαντικές εργασίες αναβάθμισης σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι ενεργός χώρος αποθήκευσης πυρηνικών όπλων, όπως αναφέρει ο Hans M. Kristensen από τηνΟμοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων έπειτα από την ανάλυση δορυφορικών εικόνων τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, οι εργασίες συνεχίζονται στον προφανή χώρο αποθήκευσης πυρηνικών που εντοπίστηκε καθώς επίσης και σε άλλα 40 σημεία όπου εντοπίζονται ενισχυμένα οχυρά, τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή κοντά στο Primorsk, ένα μεγάλο λιμάνι στη Βαλτική Θάλασσα.

Οι αναβαθμίσεις στην αεροπορική βάση του Τσκάλοφσκ, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου σιδηροδρόμου και ενός βελτιωμένου συστήματος προσγείωσης αεροσκαφών, και της βάσης Chernyakhovsk, που φιλοξενεί μια ταξιαρχία με πυραυλικά συστήματα, βρίσκονται σε εξέλιξη, ανέφερε το CNN την Τετάρτη.

Ο πύραυλος Iskander που μπορεί να φέρει πυρηνικές κεφαλές, είχε παραδοθεί στη βάση του Chernyakhovsk τον Φεβρουάριο, μια κίνηση που εκτιμήθηκε από τη Δύσηι ως ένα από τα πιο σοβαρά σημάδια ρωσικής στρατιωτικοποίησης στη Βαλτική.

«Αν θέλουν να μας προκαλέσουν, θα τους προκαλέσουμε ,δ εν πρόκειται να φοβηθούμε από τα συστήματα αυτά» δήλωσε ο Nαύαρχος James Foggo, Διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Δύναμης στην Ευρώπη, ο οποίος είναι επίσης Διοικητής του στρατηγείου της Συμμαχικής Διακλαδικής Δύναμης στη Νάπολι.

Αναφορές για πιθανή συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στο Καλίνινγκραντ βγαίνουν στην επιφάνεια, λίγες μέρες πριν την μαζική στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ που περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα από περισσότερες από δύο χώρες.

Οι επερχόμενες ασκήσεις Trident Juncture, που προγραμματίζονται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, θα περιλαμβάνουν 45.000 στρατιώτες, 10.000 οχήματα, 60 πλοία και 150 αεροσκάφη από 31 χώρες που θα λάβουν χώρα δίπλα στην Νορβηγία.

Οι κοινές ασκήσεις συλλογικής άμυνας όπως περιγράφονται στο Άρθρο 5, θα περιλαμβάνουν εκπαίδευση στην ξηρά, στον αέρα και θα συμμετέχουν ακόμα και αμφίβιες δυνάμεις για την αναχαίτιση σε πρώτη φάση και αντεπίθεσης σε δεύτερη φάσης ενάντια σε έναν εχθρό που απειλεί την κυριαρχία ενός μέλους του ΝΑΤΟ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ρώσοι έχουν λάβει πρόσκληση να παρακολουθήσουν τις ασκήσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο να στείλουν ηχηρό μήνυμα στη Μόσχα.

«Υπάρχει ένα ισχυρό και συγκεκριμένο μήνυμα που θα σταλεί και θα δουν ότι είμαστε πολύ καλοί σε αυτό που κάνουμε και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αποτρέψει οποιαδήποτε χώρα που μπορεί να θέλει να διασχίσει τα σύνορα ενός μέλους του ΝΑΤΟ » εξήγησε ο Foggo.

Με πληροφορίες από : Task and Purpose / CNN/onalert.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα