Στο θέμα των Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Μ. Γιλντιρίμ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος ομόλογός του Μπιναλί Γιλντιρίμ, δέχτηκαν ερώτηση για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μετά το τέλος της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ξέρετε ότι στην Ελλάδα όπως και στην Τουρκία, υπάρχει απόλυτη διάκριση ανάμεσα στην δικαστική και την εκτελεστική εξουσία. Η ελληνική δικαιοσύνη είναι απολύτως αυτόνομη και ανεξάρτητη και τις αποφάσεις της είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, εμείς τις σεβόμαστε», είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα από την πλευρά μας -όμως αυτό δεν αποτελεί κρίση επί του συγκεκριμένου ζητήματος αλλά πολιτική τοποθέτηση σε ένα πολιτικό ζήτημα- είναι ότι από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε με απόλυτη σαφήνεια απέναντι στην απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατικής νομιμότητας και απέναντι τους πραξικοπηματίες. Και τοποθετηθήκαμε με ευθύτητα ότι οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα