Στο Εφετείο ο ύποπτος που συνελήφθη για το δέμα-βόμβα στον Παπαδήμο

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Κυριακής, ο 29χρονος που συνελήφθη χθες  ως ύποπτος από την αντιτρομοκρατική για το δέμα-βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο αλλά και σε Ευρωπαϊκούς φορείς, μεταφέρθηκε στο Εφετείο, όπου εκεί τον περίμεναν αλληλέγγυες/οι, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης.

Η αντιτρομοκρατική θεωρεί πως ο 29χρονος ετοιμαζόταν πιθανότατα για ένα νέο χτύπημα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι είναι δυνατός παίκτης», είπε σύμφωνα με το news247.gr, υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν ότι πρόλαβαν να τον συλλάβουν ώρες πριν από ένα νέο μπαράζ χτυπημάτων.

 Ο συλληφθείς, πιστεύεται πως  ίσως είναι ο κατασκευαστής των βομβών ουσιαστικά για όλες τις επασναστατικές οργανώσεις , αφού στοιχεία της αντιτρομοκρατικής τον συνδέουν με την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και με τον Επαναστατικό Αγώνα και την Πόλα Ρούπα, αλλά και με την ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Ο 29χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων-βομβών, τον Μάρτιο του 2017.

 

Οι επιστολές βόμβες είχαν αποδέκτες τότε φορείς και πολιτικούς σε χώρες της Ε.Ε. και στις 25 Μαΐου είχαν αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

 

Πάνω του την ώρα της σύλληψης, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει η αντιτρομοκρατική βρέθηκαν:

  • 8 πλαστές ταυτότητες,
  • 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,πλαστικό τάπερ με ολόκληρο
  • ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και
  • 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
  • πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
  • πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό
  • πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε τρία σπίτια

Έρευνες σε τρία σπίτια στην Αττική, πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τα οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν σχέση με τον 29χρονο συλληφθέντα.

Ένα από τρία σπίτια είναι αυτό στη συμβολή των οδών Περγάμου και Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, από το οποίο βγήκε ο 29χρονος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει ενέδρα. Τα άλλα δύο σπίτια είναι το πατρικό του και ένα ακόμα διαμέρισμα σε άλλη περιοχή.

Τέλος, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, o 29χρονος που συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική, λόγω της βίαιης μεταφοράς του από τις κατασταλτικές δυνάμεις, τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και χρειάζεται επειγόντως την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα