Στο Ευρωκοινοβούλιο σήμερα ο Α.Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει σήμερα το πρωί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, τις προτάσεις του για το μέλλον της Ευρώπης και της ΕΕ, παρουσία και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο έλληνας πρωθυπουργός, λίγες ημέρες μετά τις εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ, αναμένεται να «ξεδιπλώσει» τον μεταμνημονιακό χάρτη της Ελλάδας και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι η χώρα αλλάζει σελίδα μετά το τέλος των προγραμμάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο ένατος ευρωπαίος ηγέτης που θα συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του για το μέλλον της Ευρώπης, αναμένεται να αναφερθεί στη στροφή που παρατηρείται προς το συντηρητισμό και τα εθνικιστικά στοιχεία στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα του έλληνα πρωθυπουργού

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως αυτό ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, την Τρίτη (11/09) το πρωί (10.00 ώρα Ελλάδος), ο Αλ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σήμερα το πρωί ο κ. Τσίπρας θα γίνει δεκτός στο ΕΚ από τον Πρόεδρο του σώματος Αντόνιο Ταγιάνι και στη συνέχεια θα μιλήσει στην Ολομέλεια του ΕΚ για το μέλλον της Ευρώπης. Ο πρωθυπουργός θα δευτερολογήσει επίσης μετά τις παρεμβάσεις των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι και ο κ. Τσίπρας θα κάνουν δηλώσεις στο Τύπο στις 13:45 (ώρα Ελλάδας). Στη συνέχεια ο ελληνας πρωθυπουργός θα έχει κατ ιδίαν συναντήσεις με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί , τον ηγέτη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν, την επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ και αλλά στελέχη του ΕΚ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα