Στο ευρωκοινοβούλιο η συζήτηση για το χρέος και το Ελληνικό πρόγραμμα(Live)

SONY DSC
SONY DSC

Συζήτηση για το Ελληνικό πρόγραμμα και το χρέος πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συζήτηση έχει θέμα «η μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ο αντίκτυπος τους, καθώς και προοπτικές για μελλοντικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος».

Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκπροσωπήσει ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

«Μετά από επτά χρόνια σκληρής λιτότητας και τεράστιας ύφεσης, η Ελλάδα χρειάζεται επιτέλους ανάπτυξη και σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον. Είναι καιρός να εγκαταλειφθούν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα λιτότητας και να ενισχυθούν μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας, δημιουργίας θέσεων εργασίας και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση.

«Η δογματική εμμονή του κ. Σόιμπλε για περισσότερη μονομερή λιτότητα και για παραπομπή της ελάφρυνσης του χρέους στις καλένδες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζοντας πως «διεκδικούμε την ολοκλήρωση της συζήτησης σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους και εξειδίκευση των αποφάσεων του Eurogroup τον Μάιο του 2016, έως το τέλος του έτους».

«Έπειτα από χρόνια κρίσης και βαθιάς ύφεσης, η Ελλάδα αρχίζει και πάλι να ανακάμπτει. Στο πλαίσιο των τριών προγραμμάτων προσαρμογής, οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν σε ευρείες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η ΕΕ οφείλει να στηρίξει.

Ωστόσο, η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας παραμένει αβέβαιη και δύσκολη για δεκαετίες. Ως εκ τούτου επείγει η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους», τονίζουν μεταξύ άλλων οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα