Στο εδώλιο ο Σαρκοζί για την υπόθεση Bygmalion

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για φερόμενες ατασθαλίες στη χρηματοδότηση της εκστρατείας του για τις προεδρικές εκλογές του 2012, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δικαστικές πηγές.

Οι εισαγγελικές Αρχές κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο ότι ξεπέρασε εσκεμμένα το πλαφόν προεκλογικών δαπανών, που τότε είχε οριστεί στα 22,5 εκατομμύρια ευρώ, χρησιμοποιώντας παραποιημένους λογαριασμούς από την εταιρεία δημόσιων σχέσεων Bygmalion. Ο ίδιος έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι είχε γνώση της υπόθεσης. Μαζί του παραπέμπονται ακόμα 13 άτομα.

O δικηγόρος της εταιρείας Bygmalion Πατρίκ Μεζονέβ είχε αποκαλύψει πως το κόμμα του UMP είχε κόψει πλαστά τιμολόγια ύψους 11 εκατ. ευρώ για να καλύψει την εκστρατεία του Σαρκοζί το 2012.  Υποστήριξε δε ότι τα στελέχη του κόμματος απείλησαν την εταιρεία πως εάν δεν συνεργαζόταν, δεν θα την πλήρωναν.

Το σκάνδαλο είχε ξεκινήσει μετά τις αποκαλύψεις της Liberation, η οποία υποστήριξε ότι το UMP είχε καταβάλει περίπου 20 εκατ. ευρώ στην Bygmalion για διοργανώσεις που δεν έγιναν ποτέ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα