Στο δικαστήριο οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί από Τούρκους στον Εβρο και κρατούνται, αναμένεται να μεταφερθούν στα δικαστήρια της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι δύο Ελληνες αξιωματικοί θα βρεθούν στο δικαστήριο προκειμένου να δώσουν τους κωδικούς PIN των κινητών τους.

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι τα κινητά τους τηλέφωνα ήταν από την πρώτη στιγμή στα χέρια των τουρκικών Αρχών, οι οποίες τα έχουν κάνει φύλλο και φτερό. Συγκεκριμένα είχαν σταλεί στη διεύθυνση Χωροφυλακής στην Άγκυρα όπου εξετάστηκε το περιεχόμενο τους (φωτογραφίες και βίντεο), καθώς οι Τούρκοι έκαναν λόγο ακόμα και για κατασκοπία.

Στο μεταξύ, οι δύο στρατιωτικοί παραμένουν έγκλειστοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Παρέμβαση Μέρκελ για τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς

Μετά την συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες ο Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έχει κάνει ήδη παρέμβαση προς τον Τούρκο πρόεδρο για το θέμα αυτό. «Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Όπως ξέρετε, ήδη η Καγκελάριος Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον κύριο Erdogan» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε: «Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μία θετική εξέλιξη με την έννοια ότι η Τουρκία δε θα επιδιώξει και δε θα συνεχίσει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να αξιοποιηθεί ως όπλο μακροχρόνια».

Παρέμβαση Πάιατ για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

«Οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών»,  δήλωσε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ από την Ανδραβίδα όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της διεθνούς άσκησης Ηνίοχος.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρέσβης, είπε: «Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρηση της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε οτι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα».

Ο κ. Τζέφρι Πάιατ βρίσκεται στην Ανδραβίδα για την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ, η οποία εκτελείται σε ετήσια βάση, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και της 117 ΠΜ, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

Τετ α τετ Τσίπρα-Καμμένου για τους χειρισμούς στην υπόθεση

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, στις 5 το απόγευμα και στην ατζέντα είναι οι χειρισμοί στα ελληνοτουρκικά.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα