Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα – 17 τα θύματα της τραγωδίας – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα

Στους δεκαεπτά ανήλθαν οι νεκροί από τη φονική καταιγίδα που έπληξε τη Δυτική Αττική. Αυτή τη στιγμή γίνεται η ανάσυρση πτώματος που βρέθηκε κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας.

Στο μεταξύ, ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν τη χώρα τις τελευταίες έξι μέρες και σήμερα Σάββατο αναμένεται να ενταθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Στο μεταξύ οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν από τον όλεθρο που προκάλεσε στην περιοχή τους η “μανία” της φύσης και η ανθρώπινη αβλεψία που μέσα σε λίγες ώρες μετέτρεψε σε κρανίου τόπο την Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας και το Σαββατοκύριακο καθώς ο ο «Ζήνων», το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Ιταλίας κινείται προς το νότιο τμήμα της Πελοποννήσου. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε καταιγίδα στην Αττική, ενώ έβρεχε και σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Ιονίου Πελάγους.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές, ενώ οι άνεμοι θα κινούνται από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά 4 με 5 και στα δυτικά 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού για σήμερα Σάββατο έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση από το απόγευμα των φαινομένων στα βόρεια.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ που από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ .
Θερμοκρασια: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές .
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Κακοκαιρία και την Κυριακή

Σταδιακή εξασθένηση των καιρικών φαινομένων προβλέπει η ΕΜΥ από την Κυριακή.

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τη θερμοκρασια να σημειώνει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα