Στούντιο τατουάζ στις ΗΠΑ καλύπτουν δωρεάν τα ναζιστικά σύμβολα σε μετανοημένους

Πρώην ναζιστές, κήρυκες της ανωτερότητας της άριας φυλής και μέλη συμμοριών που έχουν μετανοήσει για το βίαιο παρελθόν τους κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους με ένα… τατουάζ.

Συγκεκριμένα, καλύπτουν αυτά που σημαδεύουν ήδη το κορμί τους και μαρτυρούν τις παλιές ρατσιστικές αντιλήψεις τους με νέα, μεγαλύτερα. Ολα αυτά δωρεάν σε μια σειρά από στούντιο τατουάζ στις Ηνωμένες Πολιτείας τα οποία συμμετέχουν στην εκστρατεία Σβήσε το Μίσος.

Εμπνευστής της είναι ο 43χρονος Γερμανός Τ.Μ. Γκάρετ (ονομαζόταν Αχιμ Σμιτ μέχρι που αποφάσισε να αφήσει πίσω τον παλιό εαυτό του), πρώην επικεφαλής τοπικής οργάνωσης της Κου Κλουξ Κλαν στη Γερμανία και νυν ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η αλλαγή από κήρυκα του μίσους σε κατήγορο του ρατσισμού δεν έγινε σε μια μέρα. Μεσολάβησαν έρευνες από την αστυνομία που σκάλιζαν το παρελθόν του, ένα δείπνο με τον Τούρκο σπιτονοικοκύρη του ο οποίος του απέδειξε ότι δεν επρόκειτο για έναν «απαίσιο μουσουλμάνο», καθώς και περιστατικά ρατσιστικής βίας που συνέβησαν το καλοκαίρι του 2016 στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα τον ανώφελο θάνατο δύο μαύρων πολιτών και πέντε αστυνομικών.

Θέλοντας πάση θυσία να εξαφανίσει τη λέξη skinhead από το αριστερό του μπράτσο έψαξε να βρει ένα στούντιο τατουάζ που θα έδινε λύση στο πρόβλημά του. «Πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις», «δεν ξέρουμε πόσο θα κοστίσει» ήταν κάποιες από τις απαντήσεις που δεχόταν, όπως λέει στη βρετανική εφημερίδα «Guardian». «Τότε ήθελα απλώς κάποιον να το εξαφανίσει, να μου το κάνει εύκολο». Τελικά το κάλυψε με ένα σκέτο μαύρο ορθογώνιο από μελάνι. Ακόμη και με αυτό έμεινε ευχαριστημένος.

Οταν αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τη ζωή του ως νεοναζί θέλοντας να βοηθήσει και άλλα μετανοημένα πρώην μέλη συμμοριών και φασιστικών οργανώσεων θυμήθηκε πόσο σημαντικό ήταν για τον ίδιο να εξαφανίσει τα τατουάζ που μαρτυρούσαν το παρελθόν του. Εμπνεύστηκε την εκστρατεία Σβήσε το Μίσος και με τη βοήθεια ενός παλιού του φίλου, ιδιοκτήτη στούντιο τατουάζ στο Τενεσί, άρχισε να δίνει τη δυνατότητα σε μετανοημένους νεοφασίστες να καλύπτουν τα τατουάζ τους δωρεάν.

Σβάστικες, σύμβολα των Ες Ες και διάφορων συμμοριών και πορτρέτα του Χίτλερ είναι τα πιο συνηθισμένα τατουάζ που σβήνονται στο πλαίσιο της εκστρατείας. Ωστόσο, «κάθε πρώην μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης είναι καλοδεχούμενο» λέει ο Γκάρετ. «Θα μπορούσαν να προέρχονται και από το ISIS, δεν έχει σημασία. Ο αγώνας κατά του μίσους είναι ο ίδιος».

Ακόμη δύο στούντιο σε Φλόριντα και Λος Αντζελες προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, ενώ ο Γκάρετ προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συνεργασία δύο ακόμη στη Νέα Υόρκη και στο Νάσβιλ.

«Ημουν ο ναζιστής του σχολείου. Ηθελα να έχω κάτι ολόδικό μου. Μια ταυτότητα ή έναν σκοπό, κάτι που να τραβά την προσοχή… Στην αρχή δεν μου άρεσε η ετικέτα, αλλά άπαξ και την απέκτησα δεν ήμουν πια ο κανένας» Τ.Μ. Γκάρετ Πρώην στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν.

Πηγή: Documentonews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα