Στους πέντε οι νεκροί από τον ιό Δυτικού του Νείλου – 77 νοσηλεύονται

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των θυμάτων από τα τέλη Μαϊου που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), φέτος έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 77 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό. Οι 62 από αυτούς παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση), ενώ 15 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πλέον νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας 22 άτομα, οι 7 εκ των οποίων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όσον αφορά τις μολυσματικές εστίες, προκύπτει ότι βρίσκονται κυρίως στην Αττική, όπου έχουν καταγραφεί 31 κρούσματα, αλλά και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πέλλα, Κιλκίς). Τα υπόλοιπα εντοπίστηκαν στην Εύβοια, την Κορινθία και το Ρέθυμνο.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζουν στους πολίτες την ανάγκη τήρηση εφαρμογής μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια – τα μολυσμένα με τον ιό του Δυτικού Νείλου με το τσίμπημά τους μεταδίδουν τον ιό στους ανθρώπους- και εφιστούν την προσοχή. Η λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου δίδει συμπτώματα μιας απλής ίωσης (πονοκέφαλος, πονόλαιμος, μυαλγίες, πυρετός) καθώς αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε βαριά λοίμωξη όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα