Στους δρόμους σήμερα οι αγρότες της Κρήτης με τα τρακτέρ

Αναβρασμός σήμερα στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης λόγω του παγκρήτιου παναγροτικού συλλαλητηρίου

agrotes12_606722466

που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο. Αγρότες από κάθε γωνιά του νησιού, όπως είναι και η φιλοδοξία των διοργανωτών, συγκεντρώνονται με τα αυτοκίνητα και τα τρακτέρ τους στις 11:00 το πρωί στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου στο πλαίσιο μιας μεγάλης ανοιχτής συνέλευσης θα αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της ημέρας, αλλά και στα επόμενα 24ωρα.
Μηχανοκίνητη πορεία Το πιθανότερο είναι το μεσημέρι να πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου, τον τελικό προορισμό της οποίας θα αποφασίσουν οι αγρότες στο Παγκρήτιο Στάδιο.
Ο πρώτος στόχος είναι η συμμετοχή, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αφού ήδη σε πολλά χωριά της ενδοχώρας ετοιμάζεται οργανωμένη «άνοδος» προς το Ηράκλειο, από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών.
Δεύτερος στόχος είναι ο … ήχος των τρακτέρ της Κρήτης και τα συνθήματα των αγροτών να φτάσουν μέχρι την Αθήνα και το κυβερνητικό επιτελείο, στέλνοντας μήνυμα έντονης δυσαρέσκειας και αναβρασμού για τη σκληρή φορολογία που οδηγεί στην εξαφάνιση και αλλοίωση του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής, που μαζί με τον τουρισμό, την έρευνα και τεχνολογία και τη ναυτιλία, αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.
Οι συμβολισμοί Την ίδια ώρα, η επιλογή της σημερινής ημέρας αλλά και του τόπου όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση βρίθει συμβολισμών. Δεν είναι τυχαίο ότι το παναγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται την επομένη της επετείου του «ΟΧΙ» και ότι προσυγκέντρωση θα λάβει χώρα στο Παγκρήτιο Στάδιο, προβάλλοντας το μήνυμα της ενότητας και της συσπείρωσης του αγροτικού κόσμου ολόκληρου του νησιού –
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα