Στους δρόμους οι υπάλληλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στους δρόμους βρίσκονται οι εργαζόμενοι της «Εθνικής Ασφαλιστικής», οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην λεωφόρο Συγγρού 103-105, και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Όλοι μαζί, μαζί με τους συναδέλφους μέσω ICAP -που η Διοίκηση της Εταιρίας συνεχίζει να τους θεωρεί συναδέλφους δεύτερης κατηγορίας-θα διαδηλώσουμε απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να μας ξεπουλήσουν».

Στην Εθνική Ασφαλιστική απασχολούνται συνολικά 720 άτομα και περίπου αλλά 200 άτομα μέσω της εταιρείας «ICAP» ( εταιρεία διάθεσης προσωπικού).

Οι εργαζόμενοι της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της χώρας υπογραμμίζουν ότι η Εθνική Ασφαλιστική, σαν εταιρία είναι κερδοφόρα αφού έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 1.7 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα και συνολικά έχει κάνει 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις.

«Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους, το παραγωγικό δίκτυο, τις γραμματείς ζωής, τους φορείς και τα σωματεία που θέλουν να δηλώσουν αλληλεγγύη στον αγώνα μας, κάθε πολίτη που δεν θέλει να δει να ξεπουλιέται ακόμα μια κερδοφόρα ελληνική επιχείρηση. Σας καλούμε για να δώσουμε το 100% της συμμετοχής και της προσπάθειάς μας και σε αυτή την απεργιακή κινητοποίηση και να αποδείξουμε πως η αλληλεγγύη μεταξύ μας είναι ισχυρή» τονίζουν.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως ξεπουλούν την εταιρεία, ενώ σημειώνουν ότι πρόκειται για μια από τις τελευταίες ελληνικές εταιρείες που επιδιώκεται να περάσει στα χέρια κινεζικών και αμερικανικών «Fund».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα