Στους δρόμους οι μαθητές στις 2 Νοεμβρίου

Σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και σε καταλήψεις, καλούν τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων και τα Μαθητικά Συμβούλια από όλη την Αττική, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, η κινητοποίηση θα ξεκινήσει με συναυλία στα Προπύλαια, από μαθητικά συγκροτήματα και από τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων από τις 10 το πρωί.

Μαθητές φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια πορείας προς τη Βουλή,  τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014.  Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια  και πραγματοποίησαν πορεία  προς της Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για την Τράπεζα Θεμάτων, το σύστημα των εξετάσεων στο Λύκειο, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία.   ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Στο κάλεσμά τους, οι μαθητές τονίζουν πως θέλουν «ένα σχολείο που όλοι θα μορφωνόμαστε το ίδιο, ένα σχολείο χωρίς ανισότητες, χωρίς εμπόδια για τους μαθητές. Ένα σχολείο που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία, σκόρπιες γνώσεις και ακόμα και αυτές με το σταγονόμετρο. Ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια. Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, που δε θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, για Παιδεία που δε θα είναι εμπόρευμα.

Δε θα κάτσουμε στα “αυγά” μας, όπως θέλει και η σημερινή κυβέρνηση, που συνεχίζει από κει που το άφησαν οι προηγούμενες, τώρα μάλιστα που εφαρμόζουν μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού, νέα μνημόνια, που έχουν και μέτρα για την Παιδεία.

Δεν τους χαρίζουμε τα όνειρά μας! Θα μας βρουν απέναντί τους!».

Στην κινητοποίηση παίρνουν μέρος τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Περιστερίου, Ιλίου – Αγ. Αναργύρων, Πετρούπολης, Πειραιά, Συντονιστικό Μουσικών Σχολείων, καθώς και σχολεία από Γκράβα, Πατήσια, Κυψέλη, Αμπελόκηπους, Παγκράτι, Κολωνό, Σεπόλια, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Υμηττό, Βύρωνα, Αργυρούπολη, Μπραχάμι, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Ν. Ιωνία, Ν. Ηράκλειο, Ν. Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Ίλιον, Αγ. Αναργύρους, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Πειραιά, Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι, Πέραμα, Σπάτα, Παλλήνη.

Αντίστοιχες μαθητικές κινητοποιήσεις στις 2 Νοέμβρη θα γίνουν:

– Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

– Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

– Στην Καλαμάτα, στις 12 μ. στην πλατεία 23ης Μάρτη.

– Στη Λάρισα, στις 12 μ. στο 1ο Λύκειο Λάρισας.

– Στην Καρδίτσα, στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία.

– Στα Τρίκαλα, στις 12 μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

– Στη Λαμία, στις 11 π.μ. στην πλατεία Πάρκου.

– Στα Γιάννενα, στις 11 π.μ. στην Ακαδημία.

– Στην Άρτα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Κιλκίς.

– Στην Πρέβεζα, στις 11 π.μ. στο Πυροβολικό.

– Στη Βέροια, στις 12 μ. στην πλατεία Δημαρχείου.

– Στις Σέρρες, στις 12 μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

– Στην Καστοριά, στις 11 π.μ. στην περιοχή Λύκεια.

– Στην Κοζάνη, στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία.

– Στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα