Στον FTSE 25 οι ΕΥΔΑΠ και ΤΕΝΕΡΓ

Τις καθιερωμένες εξαμηνιαίες αλλαγές στους δείκτες κεφαλαιοποίησης και όλους τους επιμέρους ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα το ελληνικό χρηματιστήριο. Η περίοδος «ζυγίσματος» ήταν το διάστημα Μάιος 2017 – Οκτώβριος 2017, όπου η επιτροπή δεικτών του Χ.Α. έλαβε υπόψη της τα νέα δεδομένα όπως διαμορφώνονται όλους τους τελευταίους μήνες, από πλευράς κεφαλαιοποίησης, εμπορευσιμότητας και free float.

Στο δείκτη FTSE 25 υπάρχουν τρεις διαγραφές και δύο προσθήκες. Πιο αναλυτικά, στο δείκτη εισάγονται οι ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή, που και στο παρελθόν ήταν μέλη του δείκτη, ενώ διαγράφονται οι Ελλάκτωρ, Fourlis και Attica Bank.

Θυμίζουμε ότι με τη διχοτόμηση της ΔΕΗ και την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ το καλοκαίρι, ο FTSE αποτελούνταν από 26 μετοχές, ενώ τώρα, επανέρχεται στις 25. Παράλληλα, ανεβαίνει η στάθμιση της Grivalia Properties από 39% σε 49% και της ΕΧΑΕ από 95% σε 100%.

Επιλαχούσες μετοχές για τον FTSE 25 είναι οι Cenergy Holdings, ΟΛΘ, Intralot καθώς και οι Ελλάκτωρ και Fourlis.

Στο Mid Cap

Στο δείκτη του μεσαίου χώρου υποβιβάζονται πλέον οι Ελλάκτωρ, Fourlis και Attica Bank ενώ μπαίνουν επίσης οι Χαλκόρ, ΟΛΘ και ΕΥΑΘ.

Παράλληλα, διαγράφονται οι ΕΛΒΕ, Ευρωσύμβουλοι, Profile, Paperpack, Quality & Reliability και Unibios. Επίσης, άλλαξε λίγο η στάθμιση της MIG από 53% σε 61%.
Επιλαχούσες μετοχές στον Mid Cap είναι οι Κλουκίνας Λάππας, Έλαστρον, Intrakat, Space Hellas και Briq Properties.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα