Στον Πρόεδρο της Βουλής παραδόθηκε η Ετήσια Έκθεση του ΑΣΕΠ

Στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση παραδόθηκε σήμερα η Ετήσια Έκθεση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για το 2017 από τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κ. Ιωάννη Καραβοκύρη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής, παραλαμβάνοντας την έκθεση, αφού τόνισε ότι εκκρεμούν πολλές προκηρύξεις για την κάλυψη χιλιάδων θέσεων εργασίας, εξέφρασε την ελπίδα “η αντιμετώπιση της ανεργίας, που είναι το κεντρικό θέμα για την έξοδο της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, να  είναι το κριτήριο για να ανοίξουν θέσεις απασχόλησης, ζήτημα στο οποίο η συνεισφορά του ΑΣΕΠ είναι πολύ μεγάλη”.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στον όγκο της εργασίας που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η Αρχή, καθώς υπάρχουν σε εξέλιξη προκηρύξεις για μεγάλο αριθμό θέσεων με υπερπολλαπλάσιο αριθμό υποψηφίων. Ενδεικτικά ανέφερε ότι σε μία πρόσφατη προκήρυξη για τους υπαλλήλους της καθαριότητας στους ΟΤΑ, για 8.160 θέσεις προσήλθαν και υπέβαλαν αιτήσεις 130.000 υποψήφιοι. Όπως επίσης ότι για τις προσλήψεις γραμματέων στα δικαστήρια, για την πλήρωση 404 θέσεων προσήλθαν χιλιάδες άνθρωποι.

Ο κ. Καραβοκύρης σημείωσε ότι το ΑΣΕΠ διανύει το 25ο έτος της λειτουργίας του τονίζοντας ότι στον χρόνο που πέρασε “κατάφερε να δώσει δείγματα γραφής όσον αφορά την αμεροληψία, την ουδετερότητα και την αξιοκρατία στο δημόσιο, σε αντιδιαστολή με κάποιες παγιωμένες πρακτικές και νοοτροπίες στον κρίσιμο αυτόν τομέα της απασχόλησης”.

Ο κ. Βούτσης ζήτησε να ενημερωθεί για το εάν υπάρχουν προβλήματα εκσυγχρονισμού της Αρχής, επισημαίνοντας προς τον κ. Καραβοκύρη ότι το ΑΣΕΠ, αντιμετωπίζοντας αυτόν τον μεγάλο όγκο εργασίας, χρειάζεται μια άλλη υποστήριξη για να μπορέσει να επιτελέσει τον κρίσιμο ρόλο του. “Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως τη δεκαετία του ’90 και του 2000”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραβοκύρης διευκρίνισε στον κ. Βούτση ότι το σύστημα πληροφορικής σχεδιάστηκε με όρους του 2010 και “αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του”.

Στην παράδοση της Ετήσιας Έκθεσης του ΑΣΕΠ παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Αντώνιος Συρίγος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα