Στον Πειραιά την Παρασκευή ο αρχηγός της τουρκικής Ακτοφυλακής

Η συνεργασία των δυο Ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας σε ζητήματα όπως η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και η αντιμετώπιση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών αναμένεται να συζητηθούν κατά τη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή ο Αρχηγός του Λ.Σ. αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης και ο τούρκος ομόλογος του αρχιπλοίαρχος Aχμέτ Κεντίρ, ο οποίος ορίστηκε Αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής στα μέσα Αυγούστου.

Όπως σημειώνουν πηγές του Λ.Σ. ,βασικός σκοπός της συνάντησης  είναι η ανάπτυξη συνεργασίας για την αποτροπή της παράνομης διακίνησης μεταναστών και οι δυνατότητες διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων που διακινούν παράνομα αλλοδαπούς, λαθραία προϊόντα και ναρκωτικά μέσω της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας μεθορίου.

Οι συνομιλίες χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής σημασίας για την ανάπτυξη της συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας και διεξάγονται στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που έχουν συμφωνηθεί κατά το παρελθόν από τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο Αρχηγός της τουρκικής Ακτοφυλακής θα φτάσει στη χώρα μας την Πέμπτη και στο πρόγραμμα του περιλαμβάνεται και επίσκεψη στην Ακρόπολη ενώ την Παρασκευή μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη θα μεταβεί στο Αρχηγείο του ΛΣ στον Πειραιά.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα