Στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο ο Γιάννης Μουζάλας

Την Χίο επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Σκοπός του ταξιδιού, όπως δήλωσε ο κ. Μουζάλας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, είναι να δει από κοντά τις εργασίες τοποθέτησης οικίσκων στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, «ώστε να σταματήσουν πρόσφυγες και μετανάστες, που περιμένουν την εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχου υποβάλει, να μένουν σε σκηνές κάτω από κακές καιρικές συνθήκες».

Όπως προσθέτει το astraparis.gr, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ενημερώνεται από την διοίκηση του ΚΥΤ για τις συνθήκες και την εν γένει κατάσταση στο κέντρο, καθώς και την εγκατάσταση των νέων οικίσκων και την πορεία των εργασιών.

Για τους τομείς των αρμοδιοτήτων τους θα ενημερωθεί από τους επιτελείς της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου, καθώς και του στρατού, που επιβλέπει την ΒΙΑΛ.

Συνάντηση, επίσης, θα έχει με εκπροσώπους των κατοίκων του Χαλκειούς, ήδη βρίσκεται στην ΒΙΑΛ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Κώστας Φουτράκης, καθώς και μικρός αριθμός Χαλκούσων.

Δεν έχει γίνει, τέλος, γνωστό αν θα συναντηθεί με τον δήμαρχο κ. Μανώλη Βουρνού, ενώ αργά το απόγευμα έχει προγραμματισθεί συνέντευξη Τύπου με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

Nα σημειωθεί ότι χθες, Τετάρτη, ξεκίνησε η μεταφορά επιπλέον οικίσκων σε χώρο του χοτσποτ, έξω από την περίφραξη, για να φιλοξενηθούν ο πλεονάζον αριθμός προσφύγων που διαμένει τους τελευταίους μήνες σε σκηνές. Στη ΒΙΑΛ, με χωρητικότητα περί τα 900 άτομα, διαμένουν αυτή τη στιγμή περί τους 1.800 ανθρώπους, με το 1/3 του πληθυσμού να είναι παιδιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα