Στον εξωδικαστικό οι οφειλές του 2017-Παράταση στο νόμο Κατσέλη

Ένταξη και των οφειλών του 2017-των ελεύθερων επαγγελματιών- στις 120 δόσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού, καθώς και διατήρηση σε ισχύ του νόμου Κατσέλη-Σταθάκη, συμφώνησαν κυβέρνηση και Θεσμοί. Η διαφοροποίηση σε σχέση με το υπάρχον «καθεστώς» που διέπει το νόμο Κατσέλη, είναι πως πλέον θα γίνεται άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων δανειοληπτών επιθυμούν να υποβάλλουν ή έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για ένταξη στο νόμο.

Πρόκειται για ένα μέτρο που συζητούνταν εκτενώς το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε κυβέρνηση, Θεσμούς και τράπεζες και έχει κύρια στόχευση τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, όσοι δηλαδή έχουν αποδεδειγμένα την οικονομικά δυνατότητα να πληρώσουν τις υποχρεώσεις του, αλλά καταφεύγουν στο ν.Κατσέλη, εκμεταλλευόμενοι «παραθυράκια» που τους έδινε η ισχύουσα νομοθεσία.
Σ’ ό,τι αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι Θεσμοί έδωσαν τη συναίνεσή τους για την ένταξη και των οφειλών του 2017 στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Έτσι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που μέχρι τώρα είχαν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν οφειλές έως και το 2016, θα μπορούν να «τακτοποιήσουν» και τα χρέη που προέκυψαν το περασμένο έτος, κάνοντας χρήση και των 120 δόσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα