Στον εξωδικαστικό και χρέη του 2017

Επέκταση του εξωδικαστικού μηχανισμού σε χρέη που δημιουργήθηκαν το 2017 και σε οφειλές φυσικών προσώπων που ασκούν εμπορική δραστηριότητα προβλέπεται στο σχέδιο τεχνικής συμφωνίας που αναμένεται ότι θα κλείσει σήμερα, στον τελικό γύρο διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα των αντικειμενικών αξιών και των αναπροσαρμογών τους που επέφεραν αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ. Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα υπό τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο θα προσπαθήσει μέχρι την τελευταία στιγμή να επιτύχει συναινέσεις για επιμέρους ρυθμίσεις, ώστε να μετριασθούν, ή να μετατεθούν χρονικά οι επιβαρύνσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως ακίνητα σε «λαϊκές» συνοικίες με χαμηλές αξίες.

Πάντως η τεχνική συμφωνία μπορεί να κλείσει αφήνοντας πολλές εκκρεμότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα σημαντικά ζητήματα για τα οποία δεν θα βρεθεί συμβιβαστική λύση, μπορεί να αποτελέσουν «αστερίσκους» στη συμφωνία, παραπεμπόμενα προς διευθέτηση στη μεταμνημονιακή εποχή.

Σ’ αυτά, εκτός από τις αντικειμενικές και τον ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνονται αναπροσαρμογές-τροποποιήσεις στον νόμο Κατσέλη/Σταθάκη, διατάξεις για τα εργασιακά, η τύχη ορισμένων επιδομάτων κλπ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα