Στον ανακριτή σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου για βαρύτατα κακουργήματα

Το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για βαρύτατα κακουργήματα, αναμένεται να περάσει σήμερα, Πέμπτη, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου.

Η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα, τον έχει κλητεύσει για να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Για την υπόθεση, η οποία αφορά σε εξοπλιστικά προγράμματα, ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει ήδη λάβει μία προθεσμία στις αρχές του καλοκαιριού, ζητώντας να λάβει γνώση της δικογραφίας για να προετοιμάσει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με το σε βάρος του κατηγορητήριο, το ποσό που προέρχεται από εγκληματικές πράξεις, υπολογίζεται στα 2.800.000 ελβετικά φράγκα και διακινήθηκε μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές τραπεζικών λογαριασμών έτσι ώστε μέσα από τις εκατοντάδες τραπεζικές κινήσεις να χαθεί η αρχική προέλευσή τους.

Η αντίστοιχη ζημία του ελληνικού Δημοσίου δε, εκτιμάται στα περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, που επίσης έχει κλητευθεί προς απολογία, αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες.

Η Βουλή καλείται να αποφανθεί εάν η πράξη που αποδίδεται στον Γιάννο Παπαντωνίου τελέστηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Σε αυτήν την περίπτωση, η δικογραφία θα πρέπει να επιστρέψει στην τακτική δικαιοσύνη η οποία και θα διερευνήσει την περίπτωση της άσκησης συμπληρωματικής κατηγορίας σε βάρος του πρώην υπουργού.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα