Στον «αέρα» η πρώτη αραβόφωνη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

greekarab-708Η προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και τα θέματα της επικαιρότητας είναι στόχος των ξενόγλωσσων ενημερωτικών ιστότοπων που έχει σχεδιάσει και επιμελείται η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Εδώ και λίγες ημέρες ένα νέο ξενόγλωσσο δελτίο βρίσκεται στον «αέρα» του media.gov.gr από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Πρόκειται για το greekarabnews.gr το οποίο απευθύνεται σε αραβόφωνους αναγνώστες της ιστοσελίδας της ΓΓΕΕ.

Το αραβικό δελτίο είναι ο έκτος, μετά τους πέντε ξενόγλωσσους ενημερωτικούς ιστοτόπους (στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και γερμανικά) που υπάρχουν ήδη και που σχεδίασε και επιμελείται η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στόχος όλων των δελτίων είναι η προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, με άρθρα, απόψεις, συνεντεύξεις καθώς και θέματα επικαιρότητας που αφορούν στη χώρα μας. Εξυπηρετούν την ανάγκη να επικοινωνήσουν το μήνυμα τόσο για την ανάγκη συνεπούς διαχείρισης της πληροφορίας, όσο και της παροχής πρόσβασης σε αυτήν για κάθε ενδιαφερόμενο. Εντάσσονται, μάλιστα, στο πλαίσιο των δράσεων υιοθέτησης εξωστρέφειας και επικοινωνίας της ΓΓΕΕ με άλλους φορείς, σε εξωτερικό και εσωτερικό, αλλά και τους πολίτες, ως προς την ανάπτυξη πολυεπίπεδων συνεργασιών.

Στα «βήματα» των υπόλοιπων ξενόγλωσσων δελτίων, σύντομα αναμένεται και το αραβικό δελτίο να αποκτήσει τη δική του παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ν’ αποστέλλει εβδομαδιαίο newsletter στους συνδρομητές του.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα