Στις 4 Απριλίου 2017 θα τεθεί σε κυκλοφορία το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ(Φώτο)

Στις 4 Απριλίου 2017 θα τεθεί σε κυκλοφορία το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.).
Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση η Τράπεζα κάνει γνωστό πως ο αριθμός των πλαστών χαρτονομισμάτων παραμένει πολύ μικρός σε σχέση με τον αυξανόμενο αριθμό των γνήσιων που βρίσκονται σε κυκλοφορία (πάνω από 19 δισεκατομμύρια κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016).
Όπως εξηγεί, το β’ 6μηνο του 2016 αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία περίπου 353.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ, δηλαδή σημειώθηκε ελαφρά αύξηση σε σχέση με το α’ 6μηνο 2016 και μείωση κατά 20,7% σε ετήσια βάση.
Από τότε που εκδόθηκε η πρώτη σειρά των νέων ευρώ, οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης παροτρύνουν τους πολίτες να ελέγχουν προσεκτικά τα χαρτονομίσματα που λαμβάνουν.
Τα γνήσια τραπεζογραμμάτια μπορούν να αναγνωρίζονται χάρη στην απλή μέθοδο των τριών ελέγχων («έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία») που περιγράφεται στην ενότητα του δικτυακού τόπου της Ε.Κ.Τ. για το ευρώ, καθώς και στους δικτυακούς τόπους των εθνικών κεντρικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος.
Στο διάστημα αυτό παρατηρήθηκαν τα εξής:

● Τα τραπεζογραμμάτια των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης.
Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2016, το ποσοστό των πλαστών τραπεζογραμματίων των 20 ευρώ αυξήθηκε και το αντίστοιχο ποσοστό των 50 ευρώ μειώθηκε.
Οι δύο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί στο 80,3% του συνόλου των πλαστών τραπεζογραμματίων.

● Η πλειονότητα (93,6%) των πλαστών τραπεζογραμματίων εντοπίστηκαν σε χώρες της ζώνης του ευρώ.
Περίπου 5,4% εντοπίστηκαν σε κράτη μέλη της Ε.Ε. που δεν συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ και 1% εντοπίστηκε σε άλλα μέρη του κόσμου.

Τον Απρίλιο το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ

Capture2
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα