Στις 30 Ιουνίου ο γγ του ΟΗΕ στην Ελβετία για τη διάσκεψη του Κυπριακού

Στις 30 Ιουνίου, δύο ημέρες μετά την έναρξη της διάσκεψης για το Κυπριακό σε επίπεδο ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, αναμένεται να μεταβεί ο γγ του ΟΗΕ, Antonio Guterres, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, δεν έχει προσδιοριστεί πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνει ο κ. Guterres στις συνομιλίες και ποιος θα είναι ο βαθμός της συμμετοχής του.

Η διάσκεψη θα αρχίσει στις 28 Ιουνίου. Το πρωί θα συζητηθούν τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων και το απόγευμα τα υπόλοιπα κεφάλαια του Κυπριακού. Όσον αφορά τις συμμετοχές, η Ελλάδα και η Τουρκία θα εκπροσωπηθούν από τους υπουργούς Εξωτερικών, ενώ η Βρετανία από υφυπουργό. Την ΕΕ θα εκπροσωπήσει στην έναρξη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Frans Timmermans και στις 30 Ιουνίου θα μεταβεί η επίτροπος Εξωτερικών και Άμυνας, Federica Mogherini.

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, «υπάρχει ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην περιοχή και συμφωνήθηκε αυτή η επαφή και με τον Γάλλο Πρόεδρο και με την καγκελάριο της Γερμανίας να συνεχιστεί και το αμέσως επόμενο διάστημα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα