Στις 19 Δεκέμβρη ψηφίζεται ο προϋπολογισμός του 2018

Σύμφωνα με τον Ν. Βούτση, ο προϋπολογισμός του 2018 πρέπει να έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης μέχρι τις 20 Δεκέμβρη, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η καταβολή των μισθών και των συντάξεων

Την Τρίτη 19 Δεκέμβρη θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2018 μετά από την σχετική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Η συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει στις 11 Δεκέμβρη και θα συνεχιστεί στις 12 και 13 Δεκέμβρη, ενώ στην συνέχεια η συζήτηση θα διακοπεί και θα ξεκινήσει ξανά στις 18 Δεκέμβρη για να ολοκληρωθεί με την προβλεπόμενη ονομαστική ψηφοφορία στις 19 Δεκέμβρη.

Η διακοπή της συζήτησης οφείλεται αφενός στην διεξαγωγή του Συνεδρίου της Ν.Δ. κι αφετέρου στην απουσία τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του υπουργού Οικονομικών στο εξωτερικό. Ο Αλ. Τσίπρας θα μετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., ενώ ο Ευ. Τσακαλώτος θα βρίσκεται σε επίσκεψη στις ΗΠΑ. Η Ν.Δ. διαφώνησε με την απόφαση αυτή και ζήτησε η συζήτηση του προϋπολογισμού να μην διακοπεί, αλλά να συνεχιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο αρχικός προγραμματισμός για την συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018 ήταν να ξεκινήσει στις 18 Δεκέμβρη και να ολοκληρωθεί στις 22 Δεκέμβρη. Όπως διευκρίνισε, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης ο προϋπολογισμός του 2018 πρέπει να έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης μέχρι τις 20 Δεκέμβρη, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η καταβολή των μισθών και των συντάξεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα