Στις 14 Σεπτεμβρίου η “τηλεμαχία” Τσίπρα-Μεϊμαράκη

debateΜπορεί η διεξαγωγή της «τηλεοπτικής μονομαχίας» Τσίπρα-Μεϊμαράκη να θεωρείται σίγουρη για τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ωστόσο στον αέρα βρίσκεται ακόμα η ημερομηνία διεξαγωγής του ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Αρχικά, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μετά από συνεννόηση με την διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Πηνελόπης Γαβρά, ανακοίνωσε ότι η τηλεμαχία μεταξύ όλων των αρχηγών θα γίνει στις 10 Σεπτεμμβρίου,κάτι όμως που στην πορεία άλλαξε,καθώς ο διευθυντής Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Βοσδογάνης εξήγησε στην κ.Γεροβασίλη ότι εκείνη την ημέρα έχει προγραμματίσει προεκλογική συγκέντρωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης.

Η αντιπρόταση του κ.Βοσδογιάννη ήταν να διεξαχθεί το debate την Τρίτη 8 ή την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Η Όλγα Γεροβασίλη αυτή τη φορά ζήτησε να κρατήσουν αυτές τις ημερομηνίες ως τις πιο πιθανές, μέχρι να έρθει σε συνεννόηση με τα άλλα κόμματα.

Στις πρώτες “διερευνητικές” της η Ο.Γεροβασίλη βρήκε θετικές απαντήσεις με τον εκπρόσωπο του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα,να  δηλώνει  ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για 8 ή 9 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πηνελόπη Γαβρά δήλωσε πρόθυμη για συνεννόηση.

Αποχή ΚΚΕ;

Παράλληλα αβέβαιη κρίνεται η συμμετοχή του ΚΚΕ στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, αφού δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη διεξαγωγή “τηλεμαχίας” μεταξύ μόνο των δύο πολιτικών αρχηγών, ενώ έχει ενστάσεις και  ως προς τη διαδικασία του ντιμπέιτ όλων των αρχηγών.

«Η διενέργεια ενός τέτοιου ντιμπέιτ μόνο στόχο έχει την τεχνητή πόλωση και τον εγκλωβισμό του λαού σε ένα κακέκτυπο του παλιού δικομματισμού. Διαφωνούμε και στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών, γιατί η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλημμένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε αυτή. Η διαφωνία του ΚΚΕ αφορά στην ουσία και όχι τις ημερομηνίες» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διαφωνία Λαϊκής Ενότητας 

Η Λαϊκή Ενότητα,στο ίδιο μήκος κύματος ,διαφωνεί με το ντιμπέιτ μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, με αποκλεισμό των άλλων κομμάτων,ενώ τονίζει και την «ριζική διαφωνία της Λαϊκής Ενότητας να μην συζητήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στο πλαίσιο της διακομματικής επιτροπής την διαδικασία και την ουσία ενός ζωντανού διαλόγου ανάμεσα στους επικεφαλής των κομμάτων»,  επιμένοντας στη διενέργεια  θεματικών ντιμπέιτ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα