Στις 12 το μεσημέρι η αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία, καλεί όλους τους μαθητές, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας», «για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας» και για να μην αφήσουμε «τις παρακρατικές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν».

«Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστές να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας» αναφέρει η “Πρωτοβουλία” σε κείμενό της που αναρτήθηκε στο Facebook, στην οποία σημειώνεται: «Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας, για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού».

Το συλλαλητήριο αποτελεί απάντηση στην  επικίνδυνη απόπειρα εισόδου στον μαθητικό πληθυσμό επιχειρούν τις τελευταίες εβδομάδες ακροδεξιοί και εθνικιστικοί κύκλοι. Με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία ΜΑΣ» επιχειρούν να προκαλέσουν τους μαθητές να προχωρήσουν σε καταλήψεις των σχολείων τους, κάτι που έχουν πετύχει σε 8 σχολεία στη Θεσσαλονίκη και τη Κεντρική Μακεδονία ως τώρα, καλώντας μάλιστα σε κορύφωση των καταλήψεων ανά την Ελλάδα σήμερα, Πέμπτη 29/11.

Συντασσόμενη με τους μαθητές που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις με ακροδεξιό και εθνικιστικό πρόσημο, η ΟΛΜΕ με ψήφισμά της καλεί τις τοπικές ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιήσουν συσκέψεις συλλόγων διδασκόντων και εκδηλώσεις, να οργανώσουν συγκεντρώσεις με δασκάλους, φοιτητές, εργατικά σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος σε όλες τις πόλεις, καθώς και συζητήσεις με γονείς και μαθητικές κοινότητες.

«Οι μαθητές να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες. Να μην επιτρέψουν στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό να διεισδύσουν στα σχολεία τους. Να μην επιτρέψουν στο μίσος να μολύνει τις ψυχές τους. Η ελπίδα βρίσκεται στην κοινή πάλη των λαών και της νεολαίας κόντρα σε πολεμοκάπηλους και εθνικιστές, σε κυβερνήσεις και εκμεταλλευτές. Αυτοί που βάζουν τους λαούς να σφάζονται, είναι οι ίδιοι που φέρανε τα σχολεία στην κατάσταση αυτή» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα