Στις 12 αντί στις 10 η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Στις 12 το μεσημέρι, τελικά, της Τρίτης θα ανοίξει η αυλαία της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο λόγος ήταν ένα  αίτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η συζήτηση στη Βουλή θα ξεκινούσε στις 10.00 π.μ., ωστόσο όπως έγινε γνωστό της συζήτησης στη Βουλή θα προηγηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο στον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία. Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν το κοινοβουλευτικό έργο του Σώματος αυτή την εβδομάδα.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης, διευκρινίστηκαν όλα τα δεδομένα και αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει σε τέσσερις κύκλους.

Η συζήτηση θα ανοίξει από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα συνεχιστεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και θα κλείσει με αντίστοιχη σειρά, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Κατά τη διήμερη συζήτηση, τον λόγο θα πάρουν κατά σειρά οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και βουλευτές με αναλογία 5 από τον ΣΥΡΙΖΑ, τρεις από τη ΝΔ και ένας από κάθε κόμμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα