Στις κάλπες 18,8 εκατ. πολίτες της Ρουμανίας

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 18,8 εκατ. πολίτες της Ρουμανίας, προκειμένου να εκλέξουν το νέο βουλευτικό σώμα, από το οποίο θα προκύψει η επόμενη κυβέρνηση της χώρας.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) θεωρείται το «φαβορί», καθώς το ποσοστό του αναμένεται να διαμορφωθεί πέριξ του 40%.
Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Βίκτορ Πόντα παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2015, κατόπιν του πολύνεκρου δυστυχήματος σε νυχτερινό μαγαζί, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 64 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας.
Τα «ηνία» της χώρας έκτοτε, ανέλαβε ο Ντάτσιαν Σιόλος, ο οποίος σχημάτισε κυβέρνηση τεχνοκρατών, λαμβάνοντας τη στήριξη των κεντροδεξιών κομμάτων.
Οι κάλπες στα 19.000 εκλογικά κέντρα, άνοιξαν στις 7.00 ώρα Ελλάδας και αναμένεται να κλείσουν στις 21.00 το βράδυ. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα θα καταστούν γνωστά αύριο το πρωί.
Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, δεσμεύεται να ανακοινώσει το όνομα του πρωθυπουργού έως τις 19 Δεκεμβρίου, ημέρα ορκωμοσίας του νέου Κοινοβουλίου.
Από την πλευρά τους, τα κόμμα της κεντροδεξιάς έχουν ταχθεί υπέρ του σχηματισμού νέας κυβέρνησης υπό τον Σιόλος.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα