Στις κάλπες σήμερα η Ισπανία

2500873c2b2c62019351aae5f5990caa_L

Οι Ισπανοί καλούνται σήμερα στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες νεοπαγή κόμματα αμφισβητούν την κυριαρχία του δικομματισμού, με τους αναλυτές να προβλέπουν είτε μια νέα περίοδο πολυκομματικών κυβερνήσεων και συναινετικών πολιτικών, ή μια περίοδο πολιτικής αστάθειας.

Καθώς πολλοί ψηφοφόροι δηλώνουν αποφασισμένοι να συμβάλουν στην αναδιοργάνωση εκ βάθρων ενός πολιτικού συστήματος που θεωρούν διεφθαρμένο και ανίκανο να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα της Ισπανίας, το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών προβλέπεται το πιο αμφίρροπο στα 40 χρόνια από το τέλος της δικτατορίας του Φράνκο και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Ο ένας στους τρεις από τα 36,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους δήλωσε ακόμη αναποφάσιστος μερικές ώρες πριν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 08:00 [τοπική ώρα· 09:00 ώρα Ελλάδας] και θα κλείσουν στις 19:00 [20:00], ενώ λίγη ώρα αργότερα θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξόδου.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών κατέτειναν στο ότι το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι θα κερδίσει αλλά χωρίς να εξασφαλίσει πλειοψηφία των εδρών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα