Στη Lamda Development επενδύουν Πάνος Γερμανός και Βασίλης Κάτσος

Σε επενδυτικό όχημα του ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού και της εταιρείας επιχειρηματικών συμμετοχών VNK Capital της οικογένειας Κάτσου πέρασε το 12,8% της Lamda Development.

Το «πακέτο» των μετοχών άλλαξε χέρια λίγο πριν το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Αφορούσε 10,2 εκατ. μετοχές της εταιρείας που αντιστοιχούν στο 12,8% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αγοραπωλησία έγινε στην τιμή των 5,4 ευρώ ανά μετοχή με τη συνολική αξία να φθάνει στα 55.226.912 ευρώ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr η πώληση των μετοχών στο επενδυτικό σχήμα των δύο εταιρειών με την ονομασία Voxcove Holdings έγινε από την GSO Capital, εταίρεια της Blackstone, του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου που διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 300 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με το μετοχολόγιο της τελευταίας οικονομικής χρήσης η GSO Capital ήλεγχε περίπου 16% των μετοχών της Lamda Development και ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά από την Consolidated Lamda Holding της οικογένειας Λάτση. Μόλις δύο χρόνια αφού η συμμετοχή της Blackstone στη Lamda είχε φθάσει στο 20%, πλέον βρίσκεται κάτω από το 5%.

Η συναλλαγή έγινε την ίδια ημέρα που φαίνεται πως προχωρούν εξελίξεις στο θέμα της ανάπτυξης του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού που έχει αναλάβει κοινοπραξία υπό την Lamda Development. Σύμφωνα με πληροφορίες το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης ενέκρινε σήμερα το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ελληνικό, το οποίο θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της συναλλαγής έχει ως εξής:

Ο Όμιλος Olympia από κοινού με την VNK Capital ανακοινώνουν την είσοδό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development S.A. με ποσοστό 12,8% μέσω του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings.

Η συγκεκριμένη επένδυση της Voxcove Holdings στην εισηγμένη LAMDA DEVELOPMENT S.A., αφορά σε τοποθέτηση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. έχει επιδείξει ένα επιτυχημένο ιστορικό επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, ενώ η επερχόμενη δημιουργία του έργου στο Ελληνικό θα συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην ανάπτυξη της χώρας, καθιστώντας την επενδυτικό, τουριστικό και πολιτισμικό προορισμό. Η είσοδος του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings στο μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA DEVELOPMENT S.A. την παρούσα χρονική συγκυρία, υπογραμμίζει την πίστη των δύο εταιριών (VNK Capital και Olympia Group) στις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η ελληνική επιχειρηματικότητα και δη ο ιδιωτικός τομέας χρειάζεται να επενδύσει στο παραγωγικό μέλλον της χώρας, ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία και σταδιακή αποκατάσταση της διεθνούς της εικόνας.

Η Ελλάδα διανύει μία φάση σταδιακής ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών και με σωστό σχέδιο και στρατηγική θα κερδίσει το στοίχημα της επιστροφής σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, με ενισχυμένη αισιοδοξία και θετικές εκτιμήσεις για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τοποθετείται η απόφαση της Voxcove Holdings στην LAMDA DEVELOPMENT S.A..

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα