Στη Στοκχόλμη «μυστική σύνοδος» ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας πραγματοποιούν συνάντηση -η οποία είχε κρατηθεί μυστική- στην πρωτεύουσα της Σουηδίας. Την είδηση μεταδίδει το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, την ώρα που αυξάνονται οι φήμες ότι επίκειται νέα συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών, Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων τη Βόρεια Κορέα εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τσόε Σον Χούι και τις ΗΠΑ ο ειδικός απεσταλμένος για Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπιγκάν. Επίσης, στη συνάντηση συμμετέχει η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Μαργκότ Βάλστρομ.

Πάντως, η σουηδική κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία, η οποία έρχεται την ώρα που στην Ουάσιγκτον έφτασε ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, απεσταλμένος του Κιμ Γιονγκ Ουν, όπου αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και πιθανόν μια σύντομη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Μεταξύ των θεμάτων των επαφών θα είναι και η προετοιμασία για μια δεύτερη σύνοδο κορυφής των δύο χωρών.

Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ έφτασε στιςΗΠΑ την ημέρα που ο Τραμπ παρουσίασε το νέο στρατηγικό σχέδιο των ΗΠΑ για την αντιπυραυλική άμυνα, στο οποίο συμπεριλήφθηκε ιδιαίτερη αναφορά στη Βόρεια Κορέα, η οποία χαρακτηρίζεται «εξαιρετική απειλή

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα