Στη Σαντορίνη ο Τσίπρας για τα εγκαίνια του νοσοκομείου

alex-tsipr-1aΚατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου της Σαντορίνης,ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,υπογράμμισε ότι υλοποιείται μια υπόσχεση χρόνων και μια ανάγκη για την τοπική κοινωνία που θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια, ενώ το χαρακτήρισε στολίδι για την περιοχή.

Παράλληλα,ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το νοσοκομείο εδώ και πέντε χρόνια παρέμενε κλειδωμένο με τον μηχανολογικό εξοπλισμό να σκουριάζει, γιατί, όπως υποστήριξε, δεν υπήρξε η πολιτική βούληση να προχωρήσει ένα έργο που τόσο ανάγκη το έχει η τοπική κοινωνία. «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε χρόνια εδώ στη Θήρα κοσκινίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι ιδιωτικά συμφέροντα ήθελαν αυτό το δημόσιο νοσοκομείο να λειτουργήσει υπό την ομπρέλα κάποιου ιδιώτη.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι το νοσοκομείο ξεκινάει να λειτουργεί από τη Δευτέρα με πάνω από 120 άτομα προσωπικό και δεσμεύτηκε ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχει πληρωθεί τόσο από προσωπικό όσο και από την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Επίσης,μιλώντας γενικότερα για την υγεία, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το εθνικό σύστημα υγείας χρειάζεται ανασυγκρότηση, κυρίως η πρώτη του βαθμίδα.

Επιπλέον,ανέφερε  ότι καταργήθηκε το απαράδεκτο, όπως το χαρακτήρισε, εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, καθώς και ότι αυξήθηκαν οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία.

Ο κ. Τσίπρας παράλληλα άφησε αιχμές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς να τον κατονομάσει, σημείωσε ότι κάποια μας λένε να περικόψουμε τις δαπάνες και εννοούν περικοπή μισθών, συντάξεων και δαπανών για την υγεία και την παιδεία.

Καταλήγοντας δεσμεύτηκε ότι «σε αυτήν και στην επόμενη τετραεταία θα ξαναέρθω στο νησί σας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα