Στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ ο αρχηγός της Χαμάς

Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν την Τετάρτη στη «μαύρη λίστα» τους με πρόσωπα και οργανώσεις που συνδέονται με την τρομοκρατία τον ηγέτη της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε και του επέβαλε κυρώσεις.

Ο 55χρονος Χανίγε ανέλαβε την ηγεσία της Χαμάς τον Μάιο του 2017 και θεωρείται εκπρόσωπος της «ρεαλιστικής» πτέρυγας της οργάνωσης.

«Ο Χανίγε έχει στενούς δεσμούς με το ένοπλο τμήμα της Χαμάς και είναι οπαδός της ένοπλης δράσης, μεταξύ άλλων και κατά αμάχων», αναφέρει σε δήλωσή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Φέρεται επίσης να έχει εμπλοκή με τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών πολιτών. Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για τον θάνατο 17 Αμερικανών πολιτών σε τρομοκρατικές επιθέσεις», προσθέτει.

Οι κυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αφορούν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων σε αμερικανικό έδαφος όποιου προσώπου προστίθεται στη λίστα, καθώς και την απαγόρευση σε αμερικανικές επιχειρήσεις να έχουν οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί του.

Η Χαμάς, η οποία ελέγχει εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια τη Λωρίδα της Γάζας, βρίσκεται ανελλιπώς στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ ως τρομοκρατική οργάνωση από το 1997.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα