Στη Δικαιοσύνη την Τετάρτη οι 9 Τούρκοι που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική

 

Στη δικαιοσύνη οδηγούνται αύριο, Τετάρτη οι εννιά τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα. Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπόθεση του ταχύπλοου που είχε κατασχεθεί στις Οινούσσες τον Ιούλιο του 2013, γιατί μετέφερε βαρύ οπλισμό που προοριζόταν για την Τουρκία και συγκεκριμένα για την οργάνωση DHKP-C.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, εκτός των άλλων, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι CZ.

Στα τρία διαμερίσματα που έγιναν το πρωί της Δευτέρας οι συλλήψεις των παραπάνω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός τεχνολογικού και ψηφιακού υλικού, εκρηκτικά καθώς και υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Οι εννέα συλληφθέντες φέρονται ότι είναι μέλη της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), η οποία δρα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η συγκεκριμένη ομάδα που εξαρθρώθηκε, φέρεται να σχετίζεται με την παλαιότερη υπόθεση της μεταφοράς οπλισμού με σκάφος που είχε εντοπιστεί στη Χίο, το 2013.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα υλικά για κατασκευή βομβών που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και ερευνάται για ποιον σκοπό τα είχαν στην κατοχή τους. Ταυτόχρονα, εξετάζονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα usb και τα κινητά τηλέφωνα των προσαχθέντων, από τα οποία πιθανόν να προκύψουν στοιχεία για τη δράση τους και τις επαφές τους.

Ειδικά για τα τελευταία ευρήματα, οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι είναι πάρα πολλά τα ψηφιακά στοιχεία και πρέπει να ερευνηθούν με μεγάλη προσοχή, κάτι που θα πάρει αρκετό χρόνο.

Σε ότι αφορά τα υλικά για βόμβες, πρόκειται για πυροκροτητές, μπαταρίες, ρολόγια δυναμίτη και άλλες ύλες, μέσα σε βάζα, που χρησιμοποιούνται κυρίως για κατασκευή απλών εκρηκτικών μηχανισμών.

 

Βίντεο και φωτογραφίες από την έφοδο:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα