Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του βομβιστή του Μάντσεστερ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία και φωτογραφίες του βομβιστή του Μάντσεστερ, ο οποίος οδήγησε στον θάνατο 22 ανθρώπους, το βράδυ της Δευτέρας.

Πρόκειται για τον 22χρονο Σαλμάν Αμπέντι, ο οποίος σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές χωρίς, ωστόσο, να είναι αντικείμενο κάποιες ενεργής έρευνας αλλά πιθανότατα αντιμετωπιζόταν σαν περιφερειακό πρόσωπο όπως ο Χαλίντ Μασούντ ο άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι στη βρετανική Βουλή.

Βαθιά θρησκευόμενη και μοναχική οικογένεια

Τόσο ο Σαλμάν όσο και ο μεγαλύτερος αδερφός του Ισμαήλ, που φέρεται να έχει συνελήφθη λίγες ώρες μετά το μακελειό, ήταν συχνοί επισκέπτες στο τζαμί του Ντίντσμπουρι ενώ ο πατέρας του ήταν γνωστή φιγούρα στην τοπική κοινότητα.

Όπως αποκαλύπτει άτομο του στενού φιλικού του περιβάλλοντος, ο 22χρονος ήταν μπλεγμένος για χρόνια με συμμορίες και μόλις το τελευταίο διάστημα «επέστρεψε» στο Ισλάμ και ριζοσπαστικοποιήθηκε. Η δε οικογένειά του ήταν βαθιά θρησκευόμενη και μοναχική.

Η οικογένεια αρχικά μετανάστευσε στο Λονδίνο και πριν από περίπου μία 10ετία, μετακινήθηκαν στο Μάντσεστερ. Τα δύο από τα τέσσερα παιδιά παρουσιάζουν στους λογαριασμούς στους, στο Facebook, ως γενέτειρά τους, την Τρίπολη της Λιβύης. Η οικογένεια αναχώρησε πριν τα Χριστούγεννα για τη Λιβύη, αφήνοντας πίσω της τον 22χρονο και τον μεγαλύτερο αδελφό του Ισμαΐλ.

Ο Σαλμάν γεννήθηκε το 1995 και το πλήρες όνομά του είναι Σαλμάν Ραμαντάν Αμπέντι. Είχε δηλωθεί, μαζί με τον αδελφό του Ισμαΐλ και τη μητέρα του Σάμια, ότι ζούσαν στο σπίτι της οδού Έλσμορ, στο Μάντσεστερ.

Ο Αμπέντι είχε ταξιδέψει στη Λιβύη

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, ο 22χρονος βομβιστής αυτοκτονίας είχε πρόσφατα επιστρέψει από τη Λιβύη. Η πληροφορία αυτή διέρρευσε το βράδυ της Τρίτης και ενώ το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Βρετανία ανέβαινε από «σοβαρό» σε «κρίσιμο», το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού στην πεντάβαθμη κλίμακα της χώρας.

Σύμφωνα με τους Times η αστυνομίας και οι μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ο Σαλμάν Αμπέντι, είχε λάβει εκπαίδευση σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Λιβύη, όπου το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα έχουν συμμαχήσει για να πολεμήσουν ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 22χρονος είχε παραμείνει τρεις εβδομάδες στη Λιβύη και είχε επιστρέψει στη Βρετανία πριν λίγες μέρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα