Στη Βουλή της ΠΓΔΜ οι συνταγματικές αλλαγές

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τέταρτη συνεδρίαση στη Βουλή της ΠΓΔΜ για τις συνταγματικές αλλαγές, που θα γίνει την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018.

Ωστόσο, θεωρείται άγνωστο μέχρι στιγμής εάν η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σήμερα, Παρασκευή, και θα διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία ή αυτή παραταθεί για μερικές ημέρες ακόμη.

Η σχετική συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε τη Δευτέρα και σύμφωνα με τον κανονισμό του Κοινοβουλίου, αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δέκα ημέρες.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος ότι θα κατορθώσει να συγκεντρώσει πλειοψηφία δύο τρίτων στην ψηφοφορία, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της τροποποίησης του Συντάγματος. Ο Ζάεφ, για να εξασφαλίσει μία τέτοια πλειοψηφία, χρειάζεται τη συγκατάθεση τουλάχιστον οχτώ βουλευτών της αντιπολίτευσης, από τους 48 που αυτή διαθέτει στη Βουλή.

Ωστόσο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE διεμήνυσε και σήμερα ότι κανείς βουλευτής του δεν πρόκειται να ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης του Ζάεφ για τροποποίηση του Συντάγματος, που οδηγεί στην αλλαγή της ονομασίας της χώρας.

Εάν ο Ζάεφ δεν συγκεντρώσει την πλειοψηφία δύο τρίτων στην ψηφοφορία, τότε, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, θα προτείνει τη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα