Στην έκτακτη σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό μεταβαίνει ο Τσίπρας

tsipras_2015_2_16_10_37_2_b2

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση της συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό-προσφυγικό στην οποία θα εκπροσωπήσει και τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Προηγήθηκε χθες η σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που ενέκρινε τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ. Kατά της πρότασης ψήφισαν η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία, ενώ η Φινλανδία απείχε από την ψηφοφορία. Σήμερα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα οικοδομήσουν πάνω στην χθεσινή απόφαση και θα προσπαθήσουν να πάνε ένα βήμα παραπέρα, προς την αποκατάσταση της ισορροπίας στις περιοχές από όπου ξεκινάει το προσφυγικό κύμα.

Νωρίτερα, για το θέμα ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο της Κομισιόν, όσο και με την Α. Μέρκελ. Σε καμία φάση της συνόδου, ούτε και στο περιθώριο, δεν αναμένεται να γίνουν συζητήσεις σε σχέση με το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα και την εφαρμογή του.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα