Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ οι αλλαγές στο ασφαλιστικό

 Το ασφαλιστικό θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα ενημερώσει για τις προτάσεις που επεξεργάζεται.syrizaGRAFEIA

Ανάμεσα στις προτάσεις που ήδη εξετάζονται, όπως αποκάλυψε η “Αυγή” είναι και η σύνδεση της εθνικής σύνταξης με ρήτρα ανάπτυξης προκειμένου να ενισχυθούν αφενός τα αναδιανεμητικά στοιχεία της επικείμενης μεταρρύθμισης και αφετέρου η ασφαλιστική συνείδηση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους νέους ασφαλισμένους.

Ταυτόχρονα το υπουργείο Εργασίας μπαίνοντας από την ερχόμενη εβδομάδα στην τελική ευθεία διατύπωσης της πρότασης έχει διαμορφώσει τις τρεις βασικές αρχές που θα διέπουν το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθιέρωση της εθνικής σύνταξης θα είναι για όλους, δηλαδή δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις, ανάλογα π.χ. με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ θα συνοδεύεται από ρήτρα ανάπτυξης. Σε αυτό το ποσό (θα ξεκινάει από 392 ευρώ) θα προστίθεται το ανταποδοτικό κομμάτι των εισφορών κάθε ασφαλισμένου, ενώ δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν οι επικουρικές συντάξεις θα συγχωνευτούν στο νέο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης ή θα συνεχίσουν να αποτελούν ξεχωριστό κομμάτι.

Η συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 4 το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

– See more at: http://left.gr/news/stin-politiki-grammateia-toy-syriza-oi-allages-sto-asfalistiko#sthash.3kwQmqNs.dpuf

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα