Στην Πάτρα ο Παυλόπουλος για τα εγκαίνια της «Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς»

Την Πάτρα θα επισκεφθεί σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα εγκαινιάσει στις 18:00 το απόγευμα τη «Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς», στο κτίριο που γεννήθηκε ο ποιητής, στις 13 Ιανουαρίου του 1859.

Το σπίτι ανακατασκευάστηκε κατόπιν προσφοράς του ομογενούς από την Καλιφόρνια και πατρινού στην καταγωγή Αθανασίου Στεφανόπουλου, ενώ μέσα στο κτίριο υπάρχει μία μόνιμη έκθεση της ιστορίας του σπιτιού, διάφορα χειρόγραφα και προσωπικά αντικείμενα του ποιητή, φωτογραφικό υλικό και μια λεπτομερής απεικόνιση του κελιού του Κωστή Παλαμά, όπως διασώζεται στο ίδρυμα που λειτουργεί στην Αθήνα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, όπου στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων θα εγκαινιάσει την έκθεση «Αχαΐα 1934-1944. Δέκα χρόνια αγώνων και ελπίδων». Πρόκειται για έκθεση ντοκουμέντων από το αρχείο του ιστορικού και φιλόλογου Βασίλη Λάζαρη, όπως σπάνια χειρόγραφα και απόρρητα επίσημα έγγραφα για την Πάτρα και την Αχαΐα, από τα χρόνια του μεσοπολέμου, μέχρι και την απελευθέρωση από το γερμανο-ιταλικό ζυγό τον Οκτώβριο του 1944.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα