Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το ζήτημα των ελληνικών διαπραγματεύσεων

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητηθεί εκτάκτως αύριο, Τετάρτη στις 15:00 το ζήτημα των ελληνικών διαπραγματεύσεων στην αγορά εργασίας, κατόπιν αιτήματος των πολιτικών ομάδων των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, των Πρασίνων και της ευρωομάδας της Αριστεράς.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων είχαν συναντηθεί το προηγούμενο διάστημα με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στις Βρυξέλλες, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η προσθήκη του ελληνικού ζητήματος στην αυριανή συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προέκυψε, μετά από τα σχετικά αιτήματα που απέστειλαν οι πολιτικές ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια των επαφών αυτών, ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλακαι οι αντιπρόεδροι των Πρασίνων και της Αριστεράς, Σκα Κέλερ και Γκάμπι Τσίμερ, αντίστοιχα, συμφώνησαν απόλυτα με τη θέση που εξέφρασε η υπουργός Εργασίας, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση στην ΕΕ όσον αφορά την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα