Στην Ολομέλεια της Βουλής ο νέος εκλογικός νόμος-Την Πέμπτη η ψηφοφορία

4ea943603f64d0a556e48bba62a4ffbb-696x464Ξεκινάει σήμερα, Τρίτη 19 Ιουλίου, στις 17:00, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 21 Ιουλίου, με την ψηφοφορία, μετά από τρεις απογευματινές συνεδριάσεις, προκειμένου να δοθεί χρόνος σε όλα τα κόμματα για να τοποθετηθούν αναλυτικά.

Κατά την ολοκλήρωση της δεύτερης ανάγνωσης στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, την περασμένη εβδομάδα, τα άρθρα του νομοσχεδίου υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, η οποία επιφυλάχθηκε μόνον στο άρθρο 1 το οποίο αφορά την παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στους νέους από 17 ετών.

Τα άρθρα του σχεδίου νόμου υπερψήφισε και το ΚΚΕ, εκτός από το άρθρο 3, το οποίο αφορά τη διατήρηση του πλαφόν του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στην Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το σύνολο των άρθρων, ενώ νωρίτερα σήμερα κατέθεσε τροπολογία που προβλέπει την παραχώρηση δικαιώματος ψήφου σε Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού και την κατάτμηση της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας των Αθηνών σε τρεις εκλογικές περιφέρειες.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, αναμένοντας την τοποθέτηση της κυβέρνησης για τις προτάσεις που έχουν καταθέσει, ενώ στην Ολομέλεια αναμένεται να αποσαφηνίσει τη θέση της και η Χρυσή Αυγή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα