Στην Λαμία ο Α.Τσίπρας την Πέμπτη για το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο

Στο 2ο Περιφερειακό Συνέδριο, στη Λαμία, θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να «κουμπώσει» τις ιδιαιτερότητες κάθε περιφέρειας σε τομείς παραγωγικούς, με τους βασικούς άξονες της αναπτυξιακής στρατηγικής.

Η επίσκεψη Τσίπρα, πάντως, αυτή τη φορά θα έχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού η Περιφέρεια έχει χτυπήσει «καμπανάκια» για το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας από τους κοινοτικούς πόρους. Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης απέστειλε εκτενή επιστολή στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να σταθεί δίπλα τους, όπως επίσης και να εξεταστεί σοβαρά η πρόταση για ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Τι ζητούν οι δήμαρχοι

Στο ίδιο μήκος κύματος κατέληξαν και οι Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδος. Και σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων προσδιόρισαν πως το κατεξοχήν θέμα είναι να ανατραπούν οι συνθήκες που οδηγούν από το 2007 και μέχρι σήμερα σε μειωμένη χρηματοδότηση από τους κοινοτικούς πόρους της Στερεάς Ελλάδας, λόγω του στατιστικού λάθους που επιβάλλει η άτυπη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων Σχηματαρίου που την αναδεικνύει ως «πλούσια Περιφέρεια».

Οι 25 δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας ζητούν – μεταξύ άλλων- την εκπόνηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Περιφέρεια ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, επιπλέον ενίσχυση από τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων, και ιδιαίτερα από το πρόγραμμα
του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα