Στην Κω ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ευρεία σύσκεψη για θέματα που αφορούν τα νησιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο επαρχείο της Κω, με την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος ο δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και φορέων του νησιού.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου, ο οποίος έκανε αναφορά στα προβλήματα που προκλήθηκαν από το προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι έγινε το καλύτερο δυνατό, αφού οι επιδόσεις των νησιών ήταν αρκετά καλές στον τουρισμό δεδομένου των προβλημάτων και των συνθηκών. Οι προσδοκίες είναι πολλές από τις επισκέψεις τόσο του πρωθυπουργού στην Νίσυρο σε ότι αφορά τα ειδικά μέτρα για τα νησιά, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημάρκος επισημαίνοντας πως το υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να παίξει κεντρικό ρόλο πάνω σε όλα τα ζητήματα των νησιωτικών πολιτικών (υποστελέχωση, δομές υγείας, δομές παιδείας κ.α.).

Αναφέρθηκε και στην υποχρηματοδότηση, λέγοντας πως η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η φτωχότερη περιφέρεια στην Ελλάδα από πλευράς χρηματοδοτήσεις (περιφερειακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 – 168.000.000 ευρώ για να καλυφθούν ανάγκες 60 νησιών για τα επόμενα 6 χρόνια). Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που υπάρχουν στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί όλη η νησιωτική Ελλάδα να αξίζει όσο 20 χιλιόμετρα εθνικού οδικού δικτύου». Μίλησε επίσης για τους συντελεστές ΦΠΑ, χρησιμοποιώντας και το παράδειγμα της αύξησης των τιμών στα καύσιμα. Χαιρέτισε την πρωτοβουλία του υπουργείου για τα έργα που προγραμματίζονται σε μικρά νησιά και θα σταθεί η περιφέρεια στο πλευρό τους σε όλα τα επίπεδα.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα