Στην Κρήτη ο Παυλόπουλος για τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Νίκου Καζαντζάκη

«Σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς όχι μόνο για τον τόπο μας αλλά για την Ευρώπη για τον κόσμο ολόκληρο αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από το Νίκο Καζαντζάκη είναι το αδάμαστο πνεύμα του. Το πνεύμα που υπερασπίστηκε την ελευθερία. Και το πνεύμα που αναζήτησε διαρκώς την αλήθεια. Αυτές οι δύο έννοιες, αυτοί οι δύο αγώνες ταιριάζουν πολύ περισσότερο σήμερα, ακόμα και από την εποχή του Καζαντζάκη, στον άνθρωπο. Στον άνθρωπο που δοκιμάζεται. Φαντάζομαι ότι όλοι πρέπει να ξαναγυρίσουμε πάλι σε αυτά που είχε πει. Να τα σκεφθούμε με το σημερινό μάτι. Για να καταλάβουμε πώς ο Καζαντζάκης παραμένει επίκαιρος», τόνισε σήμερα από το Ηράκλειο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που επισκέπτεται την Ανατολική Κρήτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει η Ελληνική Πολιτεία, η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και τοπικοί φορείς για την συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη και την ανακήρυξη του 2017 ως έτους Νίκου Καζαντζάκη.

Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στο χωριό Μυρτιά του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων και ξεναγήθηκε στους χώρους του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγο μετά την άφιξη του στο Ηράκλειο κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στο λόφο «Μαρτινέγκο» όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα