Στην Κομοτηνή για προεκλογική συγκέντρωση σήμερα ο τούρκος προεδρικός υποψήφιος Ιντζέ

Δύο γεγονότα που συμπίπτουν χρονικά δείχνουν την προσπάθεια να μπει η Θράκη στο προεκλογικό κλίμα της Τουρκίας. Το πρώτο αφορά την έλευση στην Κομοτηνή του υποψηφίου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) στην Τουρκία Μουχαρέμ Ιντζέ. Το δεύτερο αφορά στο ταξίδι που πραγματοποιούν μειονοτικοί από την περιοχή της Θράκης στην Άγκυρα, αυτές τις μέρες, προκειμένου να συναντήσουν εκεί τον τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει ο xronos.gr ο Μουχαρέμ Ιντζέ θα βρίσκεται στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνή στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης και στη συνέχεια θα μιλήσει σε συγκέντρωση ομοθρήσκων του στον αύλειο χώρο της αποκαλούμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».

Εκεί θα γίνει ομιλία ανοιχτή στο κοινό, παρουσία μάλιστα δέκα βουλευτών που συνοδεύουν τον τούρκο υποψήφιο, όπως και αυτοδιοικητικών από την γειτονική χώρα, προσκείμενων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά την Θράκη ο Μουχαρέμ Ιντζέ θα περάσει μέσω του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, στη νότια Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Κίρτζαλι, όπου θα μιλήσει σε τουρκικής καταγωγής πολίτες και το βράδυ της θα παρακαθίσει σε γεύμα ιφτάρ. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ στις ομιλίες του ενόψει εκλογών αναφέρεται συχνά στην Ελλάδα.

Θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις με τους γείτονες

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ στις ομιλίες του ενόψει εκλογών αναφέρεται συχνά στην Ελλάδα.

Μόλις την Κυριακή πραγματοποίησε προεκλογική συγκέντρωση σε πόλη κοντά στη Σμύρνη, με την ομιλία του να εμπεριέχει αρκετές αναφορές στην Ελλάδα. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως όπως ο Κεμάλ Ατατούρκ, έτσι και αυτός έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Αμέσως μετά επιτέθηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Ξέρετε ότι πλέον δεν έχουμε καλές σχέσεις με καμία χώρα. Αλλά πρέπει να πούμε ότι ο Ερντογάν δεν είναι ο μόνος που φταίει για αυτό. Δυστυχώς, κι άλλες χώρες έχουν ηγέτες ή πολιτικούς όπως ο Ερντογάν. Είτε η δική τους πολιτική έχει ως γνώμονα την εχθρότητα είτε η δική μας πολιτική έχει γνώμονα την εχθρότητα”.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ υποσχέθηκε ότι θα βελτιώσει τις σχέσεις με τους γείτονες, αλλά ποτέ δεν θα κάνει καμία υποχώρηση. «Θα κινηθούμε ειρηνικά, αλλά πάντοτε θα έχουμε προτεραιότητα την Τουρκία. Ο Ερντογάν διοικεί αυτή τη χώρα τα τελευταία 16 χρόνια. Αλλά πλέον έκανε την χώρα μας χειρότερη και από την Ελλάδα, στην οικονομία».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα