Στην Θεσμών και Διαφάνειας ο Καμμένος για την ακυρωθείσα πώληση όπλων στη Σ.Αραβία

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αναμένεται να κληθεί ο υπουργός Άμυνας προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις για την ακυρωθείσα πώληση οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Μετά από θετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου που καταρρίπτει προηγούμενη απόφασή του για αντίστοιχη περίπτωση, ο Πάνος Καμμένος θα κληθεί για ακρόαση αναφορικά με την πώληση όπλων που δεν ολοκληρώθηκε στη Σαουδική Αραβία. Το αίτημα είχε τεθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της μειοψηφίας των 2/5 για την κλήση προσώπων λόγω της εμπλοκής του σε υποθέσεις που απασχολούν την Επιτροπή. «Θα έρθει ο κ. Καμμένος» επιβεβαίωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις, προσθέτοντας δηκτικά προς τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Σας το λέω για να είστε πιο αλέγκροι».

Ο Μάκης Βορίδης στηλίτευσε το γεγονός ότι ενώ η αντιπολίτευση είχε καταθέσει δύο αιτήματα κλήσης των εμπλεκόμενων της ακυρωθείσας πώλησης όπλων, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «εφηύραν» το κώλυμα της αρμοδιότητας ως μια «άπελπις προσπάθεια να μην έρθει ο κ. Καμμένος». «Η Επιστημονική Επιτροπή λέει ότι είναι ευρύτατη η αρμοδιότητα για θέματα Θεσμών και Διαφάνειας» είπε και επέκρινε τα μέλη της πλειοψηφίας, λέγοντας: «Εσείς δεν θέλατε να δείτε το αυτονόητο».

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Παρασκευόπουλος τόνισε πως η παρούσα γνωμοδότηση της Επιστημονικό Συμβούλιο είναι προϊόν αλλαγή γνώμης χωρίς, μάλιστα, ακυρωτική επιχειρηματολογία της προηγούμενης γνώμης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν στην απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου κατά το 2008, όταν η μειοψηφία (σ.σ. ΠΑΣΟΚ) ζητούσε μετ’ επιτάσεως την ακρόαση του αποθανόντα στενού συμβούλου του τότε πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου, με το Συμβούλιο να απορρίπτει επί της ουσίας το αίτημα. Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστήριξε δε ότι η επιστημονική άποψη του Συμβουλίου δεν αποτελεί θέσφατο, υπονοώντας πως είναι αμφισβητήσιμη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα